Čarape za Sneg | Da li su Bolja Solucija od Lanaca?

Šta su Čarape za Sneg ?

Čarape za sneg (takodje poznate i kao auto čarape ili čarape za automobilske gume) predstavljaju tekstilniproizvod koji se postavlja na točkove automobila ne bi li doveo do povećane vuče u snežnim i ledenim vremenskim uslovima. Obično su napravljene od protkanog tekstila sa elastomerom pričvršćenim na unutrašnji rub. Takodje, tkanina prekriva gazeći sloj automobilske gume, i predstavlja direktni kontakt izmedju vozila (točka) i ceste. Elastomerdrži čarape u mestu i olakšava postavljanje. Neke od čarapa na tržištu imaju dodatnu komponentu, koja se nalazi na obruču i sprečava sneg i ostale nečistoće da se skupljaju izmedju gaznog sloja i tkanine.

Da li Direktno Menjaju Lance za Sneg ?

Mnogi su nas i ranije pitali da li će imati problema sa zakonom ako umesto Lanaca za Sneg, postave Čarape na svoj automobil. Čarape za sneg, predstavljaju EKVIVALENT Lancima, u većini EU, kao i na teritoriji Severne Amerike (USA i Canada) i samim tim mogu da se koriste, bez straha od kazne!

Kako „Rade“ Čarape za Sneg ?

Tipično, vlaknasti tekstil, od kojeg je napravljena čarapa za sneg, kreira trenje tako što probija tanak sloj vode, koji se nalazi kao prvi sloj na snegu ili ledu, i samim tim omogućava automobilu direktni kontakt sa cestom. Glavna razlika izmedju čarapa i lanaca je u tome što čarape prave trenje na prvom sloju površine, bilo snega ili leda, koji se nalazi na cesti , dok lanci gnječe sneg ili led i omogućuju veću vuču automobilu. Vlaknasti tekstil čarape „upija“ i odstranjuje tanak sloj vode, i omogućuje vožnju po suvoj podlozi. Automobilske gume za zimu rade po istom principu kao čarape, samo što je veća površina učinka kod čarapa. Naravno, niti lanci niti čarape na letnjim gumama, mogu da zamene zimske gume. Samim tim, najbolja primena Čarapa za sneg, predstavlja korišćenje istih na zimskim gumama.

Zaključak – Lanci ili Čarape?

Alternativna sredstva, koja omogućuju bolju vožnju prilikom snežnih i ledenih uslova, su uglavnom jeftinija od Lanaca za Sneg. Isto tako se lakše oštećuju kada su postavljena, a naidjete na čist i suv put. Primarna prednost Čarapa u odnosu na Lance jeste što su veoma jednostavni za postaviti i korišćenje. Mnogo su komforniji prilikom vožnje. Najveća prednost je to što ako se loše postave, ne mogu da se zapetljaju kao Lanci, i oštete Vaš automobil. Lanci ako se  ne postave pravilno, mogu da izazovu estetsku štetu. Takodje, mogu da se zapetljaju oko diskova, točka, osovine, i skroz unište automobil. Isto tako, mogu da odlete sa Vašeg automobila i ugroze saobraćaj, ako nisu dobro postavljeni. Čarape su sigurnije, lakše se montiraju, neće Vam prilikom loše postavke oštetiti automobil, što Vaš, što od nekog slučajnog prolaznika. Neće Vam uništiti automobilsku gumu, a omogući će Vam mnogo veći komfor prilikom vožnje.

Čarape za Sneg | MATTE – Boss Auto

Kao što ste navikli, mi u Boss Auto, u svoj asortiman dodajemo samo kvalitetnu opremu za Vaš automobil. Mimo naše standardne zimske opreme, kao i ostale auto opreme i auto kozmetike, danas Vas obaveštavamo da svoj prelaz sa lanaca na snežne čarape ostvarite kod nas. Predstavljamo Vam Čarape za Sneg, proizvodjača MATTE, vrhunskog kvaliteta, jednostavne za postavljanje, zakonski ekvivalent Lancima, a sa svim gore navedenim prednostima. Potražite Vaše u našoj radnji, Bulevar Patrijarha Pavla 69, Novi Sad, ili naručite putem našeg online kupovnog sajta, i stižu na adresu u roku od 24h.

Šta Vi mislite o ovom poredjenju? Da li se slažete sa nama ili mislite da su pak lanci bolji i delotvorniji? Ostavite Vaš komentar u sekciji komentara ispod teksta, jer nas Vaše mišljenje najviše i interesuje. Za ovakve i još mnoge zanimljive tekstove, posetite svaki ponedeljak našu Blog Stranicu, i saznajte uvek nešto novo i korisno.Vaš Boss Auto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu