5 Stvari Koje Uticu Na Bezbednost U Saobracaju

Bezbednost u Saboracaju | Uticaj Gresaka na Bezbednost

Ovog petka Boss Auto 021 tim Vam je napisao tekst o 5 losih stvari koje direktno mogu da uticu na saobracaj. Kao sto smo Vas obavestili ranije, jednom mesecno cemo pokrivati tekstove o bezbednosti u saobracaju u saradnji sa nasim prijateljima iz Akademske Rakije Novi Sad. Ovi mladi momci, koji stoje iza ovog odlicno brenda rakije, se bave proizvodnjom i prodajom odlicne domace rakije, o kojoj mozete da saznate vise na ovom linku. Ovog petka tema nije samo jedna, ako prosla, kada smo pisali o voznji u alkoholisanjom stanju, i o tome mozete vise da procitate ovde. Ovog puta smo zeleli da Vam predstavimo 5 losih praksi prilikom voznje, koje mogu direktno da uticu na bezbednost u saobracaju.

 1. Nevezivanje Sigurnosnih Pojaseva

Totalno je nebitno da li ste novopeceni vozac, ili imate iza sebe preko 20 godina iskustva u saobracaju. Svima se greske desavaju. One mogu biti namerno ucinjene, ili pak krajnje slucajne. Sustina je da ako ste ucesnik saobracaja, obavezno morate biti obazrivi i skoncentrisani. Jedna od najosnovnijih stvari koje morate da uradite kad sednete za volan jeste da vezete sigurnosne pojaseve. I ako mozda ovo Vam deluje kao banalna stvari, mnogi i dalje izbegavaju ovo da urade. Izgovori mogu biti razliciti, te da ih steze, te vozim 30 sekundi, sta da se vezem, i slicno. Bezbroj puta je dokazana efikasnost ovih pojaseva u slucajevima saobracajne nesrece. Bukvalno su bezbroj puta spasili zivote ucesnicima saobracajnih nesreca. Desi se svima da zaborave u brzini, i dok modernija vozila imaju iritirajuci zvuk kao opomenu, neka starija vozila to nemaju i prema tome koncentracija. Ne kosta Vas nista da se vezete, a mozda time spasite i svoj i tudji zivot.

2. Neadekvatno Odstojanje

Boss Auto 021 je radnja koja se bavi prodajom auto opreme i auto kozmetike. Kao takva, osecamo obavezu da cesto pricamo o bezbednosti u saobracaju. I sami smo vise puta bili u raznim situacijama prilikom voznje automobila. Nekada smo vozili nervozni, nekada umorni, nekada samo zamisljeni i usled takvih stvari mozda i napravili neki prekrsaj. Trudimo se da pazimo i postujemo sve moguce zakone o saobracaju. I prema tome, ovaj, o adekvatnom odstojanju je jedan od bitnijih. Desilo Vam se sigurno da Vam se neko „nabije“ u gepek Vaseg automobila. Samim tim cinom stvara se nervoza i kod Vas, a i kod pocinioca. Odrzavanje dovoljne i propisane razdaljine izmedju dva automobila u saobracaju je od krucijalne vaznosnti, pogotovo u zimskim periodima. Usled klizavijeh kolovoza (kisa, sneg, susnezica, led) u zimskim periodima, se povecava mogucnost lancanih sudara ukoliko se ne pridrzava odredjena razdaljina, a samim tim se i ugrozavaju zivoti i stvara ogromna materijalna steta. Kako bi se to sve izbeglo, pridrzavajte se adekvatnog rastojanja, koliko god je to moguce.

3. Telefoniranje u Toku Voznje

Sve su ucestalije price kako je policija, pogotov u letnjim danima, na motoru prosla pored Vaseg automobila, primetila da pricate na telefon, i zaustavila i napisala kaznu. I ako Vas to u trenutku iznervira, mi iz Boss Auto 021 radnje smo na strani policije. Voznja i telefoniranje nikako ne idu jedno sa drugim. Prevashodno, jedna ruka Vam je automatski zauzeta jer drzite telefon. Koncentracija je na razgovoru, a ne na saobracaj, i samim tim se povecava mogucnost od saobracajnog prekrsaja, ili nazalost, nesrece. U 2020. godini, kada je tehnologija na ogromnom nivou, postoji dosta lako resenje za ovaj problem. Posetite Boss Auto 021 sajt i pretrazite nasu odlicno ponudu bluetooth slusalica, pronadjite onu koja Vam najvise odgovara, i porucite. Vozicete smirenije i koncentrisanije, i necete, na kraju krajeva, rizikovati da Vas policija zaustavi. Nasu ponudu slusalica mozete pogledati na ovom linku.

4. Nepostovanje Znaka STOP

Vozaci cesto, priznajem i ja sam taj, vise puta prodju kroz znak STOP, i ne osecaju potrebu da moraju da se zaustave. Taj znak je tu sa razlogom. Cesto se takve situacije ispostave kao neispravno resenje. Cesto usled ne zaustavljanja na znak STOP, dese se nezgode, „cukanja“, pa cak i ozbiljnije saobracajne nesrece. Bezbednost u saobracaju mora da se postuje, i svaki iole savestan vozac, bilo da je tek izasao iz auto skole ili vozi godinama ce se sloziti sa nama.

5. Prolazak Kroz Crveno Svetlo

I ako smo svedoci da se u gradovima sve vise kamera postavlja na semaforu kako bi se kontrolisala i sankcionisala ova losa navika vozaca, i dalje se desava. Neko jednostavno zuri, neko ne gleda, zamisli se, a da budemo iskreno ima i onih koje bas briga i prodju kroz crveno svetlo. Ovo je jedan od najtezih prekrsaja u saobracaju i sankcije ako budete uhvaceni od strane nadleznih su ozbiljno, sto bodovne, sto novcane. Po nekim istrazivanjima ovaj prekrsaj oduzme godisnje na desetine zivota. Detaljnije i vise informacija mozete pogledati ovde.

Akademska Rakija i Boss Auto 021

Boss Auto 021 je usao u saradnju sa momcima koji stoje iza odlicnog projekta Akademska Rakija. Odlucili smo se na ovaj poduhvat kako bi smo Vam jednom mesecno podizali svest kada je u pitanju bezbednost u saobracaju.

Boss Auto ne bih postojao bez Vas i predstavljace nam zadovoljstvo da cujemo i Vase misljenje. Mozete da podelite sa nama ostavljajuci komentar u delu ispod teksta, ili cinjenjem istog na nasoj objavi na Facebook strani ili Instagram profilu. Vidimo se sledeceg petka, na istom mestu, Vas Boss Auto Blog Team.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu