Večito Pitanje Kod Vozača – Muškarci ili Žene Ko Je Bolji? – Boss Auto

Večito Pitanje Kod Vozača – Muškarci ili Žene Ko Je Bolji? Leave a comment

Muškarci ili Žene, Ko Je i Zbog Čega Bolji Vozač?

Jedan od najvećih stereotipa i predrasuda na našim prostorima je da su žene loši vozači. Poslednja istraživanja pokazuju da je stvarnost zapravo suprotna.

Ženama je potrebno malo više vremena da nauče da voze, ali su sposobnije pri upravljanju motornim vozilom i manje su sklone saobraćajnim nesrećama nego muškarci, pokazala je studija britanske internet stranice. Utvrđeno je i da muškarci voze skuplje automobile nego žene.

Žena ili Muškarci, Ko Je Bolji Vozač?
Nervoza Prilikom Vožnje Automobila

Osim toga, istraživanje je pokazalo da muškarci imaju lošije vozačke navike. Čak 23 posto muškaraca priznalo je da ne pali migavce tokom prestrojavanja, dok samo 17 posto žena pravi tu grešku. Ipak, znatno manji broj žena položi vozački ispit iz prvog puta i potrebno im je nešto više vremena da izađu na put.

Ipak se dolazi do zakljucka da je sve do čoveka, odnosno postoje i muški i ženski dobri vozači kao i muški i ženski loši vozači, i ne treba imati predrasude ni prema jednima ni prema drugima. I prema tome ne može se striktno reći ko je bolji vozač, žene ili muškarci.

Za mnoštvo novih informacija, vesti, kao i predstojećim ponudama i sniženjima zbog Black Friday-a u Boss Auto, posetite naš sajt i blog stranicu, i saznajte više.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *