Najveca Trzista Automobila | Top 5

Globalna Prodaja i Trzista Automobila

Ove nedelju u sklopu naseg Boss Auto nedeljnog bloga smo odlucili da malo pisemo o trzistima automobila, koji su to, i koji su u samom vrhu. Postoje razna trzista automobila u svetu, a kad pomislimo samo o ovoj temi, neki nam momentalno padaju na pamet, kao sto su Japansko, Kinesko, Nemacko, itd.

Pre svega malo uopstenih i globalnih informacija. U 2019-oj godini, prodaja automobila je pala za oko 4% na globalnom nivou u odnosu na 2018-u. Kako pise focus2move.com, veoma postovan web sajt, prosle godine je prodato oko 85 miliona automobila u odnosu na 2018-u u kojoj je prodato oko 92,5 miliona.

Na mnogim velikim trzistima, ova promena i pad se osetila, ali nigde vise nego u Kini, koja je isporucila za oko 8-9% manje vozila nego ranijih godina, sto se ogleda na oko 2 i po miliona automobila. Morate priznati da je to ogroman broj, cak i za Kineske standarde.

Vec dve godine je prodaja automobila i zaintresovanost u padu, pa cekamo kraj 2020-e da vidimo da li ce se taj trend nastaviti. U nastavku teksta Vam se nalazi lista od top 5 trzista automobila za 2019-u godinu.

1. Kinesko Trziste

Trziste najmnogoljudnije zemlje na svetu je ogroman potencijal za svako proizvodjaca automobila i prema tome, ovo trziste sa pravom i dalje drzi prvo mesto. Prodali su oko 25 miliona automobila u 2019-oj i osetili pad u odnosu na prethondu godinu od oko 8-9%.

2. SAD – Americko Trziste

Americko trziste je samo po sebi uvek na visokom nivou. U prethodnoj godini potraznja za automobilima nije previse opala u odnosu na 2018-u. Isporuceno je oko 17 miliona automobila, uz blagi pad od tek nesto preko 1% u odnosu na godinu dana ranije.

3. Nemacko Trziste

 Trziste gde se mozda i proizvode najpoznatiji i najkvalitetniji automobili je prethodne godine isporucilo oko 3 i po miliona automobila i jedni su od retkih kod kojih je zabelezen rast. Kvalitet, sigurnost, i vec dobro poznati proizvodjaci automobila, kao sto su Volkswagen, BMW, Mercedes i drugi doprineli su ovom rastu u 2019-oj od oko 5% u odnosu na 2018-u godinu.

4. Indijsko Trziste

Trziste automobila u ovoj drzavi koja ima preko milijardu stanovnika se sa razlogom nasla u Top 5 trzista na svetu. U 2019-oj su prodali malo preko 3 miliona automobila, i samim tim zabelezili ozbiljan pad od oko 7% u odnosu na godinu ranije.

5. Japansko Trziste

Trziste Zemlje Izlazeceg Sunca jeste jedno od trzista na kojem mozete pronaci najkvalitetnije automobile. Japanski proizvodjaci preuzimaju primat u svetu automobila i prema tome se ovo trziste sa razlogom naslo u Top 5. Isporucili su preko 2 i po miliona automobila i zabelezili pad u odnosu na 2018-u od preko 2%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu