Saveti Za Brzo I Efikasno Ciscenje Automobila Tokom Zime

Brzo Čišćenje, Sredjivanje i Održavanje Automobila Zimi

Automobil zatrpan snegom, zaleđena brava, zamrznut vetrobran, kako brzo i efikasno da se odradi ciscenje kola. Sve su to problemi, koje vozačima zadaje zima pre nego uopšte sednu u vozilo. Evo nekih saveta i rešenja.

Sve proizvode mozete pogledati na nasem sajtu klikom na link Boss Auto.

Donosimo smernice kako da se brinete o svom automobilu zimi, na šta treba obratiti pažnju, kao i koji su najbolji trikovi za rešavanje problema zaleđene brave, vetrobrana, …

Oprema i Zaštita

Vozila je zimi potrebno dodatno zaštiti, posebno ako nemate garažu. Sa dobrom zaštitom automobilu možete značajno produžiti rok i očuvati ga bolje.

So šteti i boji i gumama. I one zahtevaju zaštitu. Na perionicama postoje opcije za poliranje voskom, koje mogu biti korisne. (Automobil perite i zaštitite pred najavljene padavine). A ako želite posebno zaštitu za svog ljubimca u prodaji postoje posebna sredstva za zaštitu boje od zimskih uticaja.

So sa točkova možete uklanjati četkicama i mikrofiber krpom, ali i koristiti posebna sredstva. Što se tiče guma, čistite i njih kada čistite automobil, a pazite i da su naudvane propisno. Vazduh se na hladnijim temperaturama skuplja, pa se gume mogu učiniti izduvanim.

Ne zaboravite da dopunite tečnost za čišćenje vetrobrana (imate i one protiv zamrzavanja).

Čišćenje

Ako su najavili sneg, a vaš je ljubimac napolju na parkingu navijte sat bar 10 tak minuta ranije. Pored zimske opreme neka vam u automobilu bude i oprema za čišćenje. Ništa posebno – četkica, metlica, strugač leda, rukavice, a i manja lopata za vrijeme velikog snega dobro dođe.

Poželjno je da zimibar vetrobran zaštitite komadom velike najlonske vreće ili kartona. (Ako već nemate velike specijalizovane pokrivače). To će vam olakšati čišćenje. Prvo stavite rukavice, pa metlicom očistite većinu snega (ako je potrebno oko guma i samog automobila lopaticom uklonite deo snega). Upalite automobil i uključite grejanje. Uz pomoć 70-odstotnog alkohola, koji je poželjno da nosite u automobilu, brzo možete odlediti vetrobran i stakla, pa će uz pomoć strugača vaš posao tako biti brže završen. Takodje postoje i odledjivaci u spreju koji odlicno obavljaju posao odledjivanja stakla.

Ako vam je brava zaledila upaljačem zagrejte ključ. Pokušajte ga gurnuti u bravu. Ako je potrebno ponavljajte postupak. Možete kupiti i poseban odleđivač za brave. Naćićete ga u BOSSAUTU i izuzetno je povoljan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu