Autoindustrija i Posledice Usled Pandemije

Autoindustrija i Pandemija

Skroz neocekivano i sto bi se reklo, pravo niotkuda, u 2020-oj godini nas je pogodila velika pandemija uslovljenja korona virusom. Autoindustrija nista manje nije pogodjena njome. Prekinuti su lanci snabdevanja, desava se veliko odlaganje isporuka, skraceno je radno vreme, ili skroz ukinuto na odredjeni period. Dolazi i do zastoja kako kod dobavljaca tako i u proizvodnji. Sve ovo i jos mnogi drugi problemi su se pojavili u autoindustriji u vreme ove pandemije.

Auto Industrija u 2020-oj godini

Cesto mozemo da procitamo u razlicitim novinama, sajtovima, blogovima, sta se predvidja, i kako dalje posle ove pandemije. Sto se tice svetske ekonomija, UN prognozira globalni pad za oko 3,2%. Isto tako, naglasili su da se ekonomska previranja, kao i zastoj proizvodnje i te kako negativno odrzavaju na automobilsko trziste i samim tim autoindustriju. Mnogo vise detalja o ovome mogli ste da cujete na online konferenciji „SEE Automotive – Connect & Supply“, koja je nedavno organizovana od strane Automobilski Klaster Srbije.

Kriza usled pandemije korona virusa je dovela do pojave mnogih zajednickih problema sa kojima se suocava autoindustrija. Neki od njih su rast cena, odlaganje isporuke, manjka ljudskih resursa kod dobavljaca, kao i skracene radnog vremena. To su samo neki od problema, ciji broj je mnogo veci, prema istrazivanjima Udrzuenja za upravljanje lancima snabdevanja, nabavkama i logistikom (BME).

Autoindustrija u Srbiji i Sledeci Koraci

Kada je o Srbiji rec, mozemo da shvatimo kao ohrabrenje pozitivan trend direktnih stranih investicija u ovaj sektor. Ipak, kako bi se sve nastavilo odvijati u pravom smeu, digitalizacija domace autoindustrije je neophodna, ukoliko su zelje da se postane konkurentan na medjunarodnom trzistu. Globalan izazov kojima ce morati u narednom periodu da se suoce, sto strane, sto automobilske kompanije u Srbiji, ukoliko zele da zadrze konkurentnost na trzistu je digitalna transformacija.

„Neophodno je da se kompanije u Srbiji ukljuce u proces digitalne transformacije. Isto tako, da vise saradjuju sa naucno istrazivackim institucijama i obrazovnim sistemom i vise investiraju u inovacije. Nadamo se da će podrska drzave u tome biti znacajna. Takodje, dobro je sto je digitaln transformacija u Srbiji prepoznata i nasla svoje mesto u vaznim strateskim dokumentima tako da kompanije mogu da ocekuju znacajnu podrsku u budućnosti“, smatra TOmislav Knezevic, rukovodilac projekta „Razvoj Privatnog Sektora u Srbiji“.

Mnogo detaljnije o ovoj temi mozete da saznate vise na ovom linku. Izvor: vesti.mojauto.rs

Boss Auto 021 – Auto Oprema i Auto Kozmetika

Boss Auto 021 radnja se bavi prodajom auto opreme i auto kozmetike. Kod nas mozete pronaci akumulatore, patosnice, ratkapne, krovne kofere i krovne nosace, multimedije (univerzalne i za automobile), LED i Xenon Sijalice, i jos mnogo toga kvalitetno za Vase automobile.

Prema tome pravac Boss Auto 021 online kupovni sajt, ili nas posetite na Bulevaru Patrijarha Pavla 69, Novi Sad. Ne razmisljajte previse, nadjite sta Vam je potrebno, kupite, i docekajte na kucnoj adresi. Kao sto smo vec spomenuli, kada kazemo da imamo sve za Vase automobile, to i mislimo.

Boss Auto ne bih postojao bez Vas i predstavljace nam zadovoljstvo da cujemo i Vase misljenje. Mozete da podelite sa nama ostavljajuci komentar u delu ispod teksta, ili cinjenjem istog na nasoj objavi na Facebook strani ili Instagram profilu. Vidimo se sledeceg petka, na istom mestu, Vas Boss Auto Blog Team.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu